La grip en els nostres pobles

Que podem fer si tenim la grip?

Com cada any, tenim a les portes un nou episodi d’epidèmia de grip. Fins ara ens hem preparat per tal d’evitar que la grip sigui un greu trastorn de tota la comunitat, per això des de fa mesos els professionals de l’atenció primària hem fet un esforç per tal de recomanar la vacunació a les persones amb més risc de que la grip sigui una afectació important per la seva salut, i també s’ha recomanat vacunar als professionals què desenvolupen tasques importants per la societat.

Com podem saber si tenim la grip o bé és un refredat? Us convido a què mireu el següent vídeo, on d’una forma molt senzilla ens explica les principals diferencies.

La grip presenta habitualment un inici brusc, amb febre alta, mal de cap, dolors musculars, esgarrifances, mal de gola, tos seca i irritació ocular. La importància és que la grip pot presentar complicacions en pacients amb altres malalties i el refredat no.

En la majoria dels casos la febre desapareix en uns dies i la millora de tots els símptomes seguidament, habitualment no cal ni ser visitat pel metge de família o infermera, ja que amb analgèsics i repòs domiciliari és resolt perfectament.

Els antibiòtics no curen la grip, no hi ha cap medicament que curi la grip. El mal de cap, la febre i el malestar general el podem millorar amb analgèsics / antitèrmics com el paracetamol.

Les principals mesures de prevenció que podem adoptar són:

Cuidar-nos en cas de tenir la grip, quedar-nos a casa i prendré algun fàrmac per baixar la febre i el mal de cap, veure molta aigua, tapar-se la boca en esternudar, i sobretot rentar-se les mans, per evitar el contagi d’altres persones. Cal dir que en cas de dificultat en respirar o qualsevol dubte sempre tenim un metge de família i una infermera a prop, en el consultori del poble, o en el CAP, amb capacitat de detectar qualsevol complicació i actuant de forma coordinada amb altres centres sanitaris.

Si sospiteu que teniu la grip, adopteu les mesures per cuidar-vos que hem dit abans, i si cal trucar al vostre metge de família o infermera del centre d’atenció primària, aquest us informarà del que heu de fer, també podeu trucar a Sanitat Respon 902 111 444, les 24 hores del dia.

La majoria de les persones afectades poden ser tractades en el seu domicili, bevent de forma abundant i fent repòs.

Per més informació podeu veure el següents vídeos:

Canal Salut – La grip

Penseu que només es una “Grip”, un altre any.

Aquesta entrada s'ha publicat en Malaltia i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s