Si algun dia no puc decidir, es respectarà la meva voluntat?

Coneix en 20 segons que és el document de voluntats anticipades:

El document de voluntats anticipades:

Aquest és el document que va adreçat al metge responsable en què una persona pot expressar les instruccions relacionades amb la seva salut que vol que es tinguin en compte si, quan arriba el moment, es troba en una situació en què no pot fer-ho personalment.

El document és una eina perquè les persones puguin expressar les seves voluntats en relació a la seva pròpia salut, és una expressió de l’autonomia de les persones, i esta avalat èticament i legalment.

La Llei 21/2000, de 29 de desembre, sobre els drets d’informació concernent la salut i l’autonomia del pacient i la documentació clínica, regulen l’aplicació del document de voluntats anticipades (DVA).

A més, inclou la possibilitat que la persona nomeni un representant que podrà actuar com a interlocutor amb l’equip sanitari, si no està en condicions d’expressar la seva voluntat.

L’objectiu dels documents de voluntats anticipades és mantenir el respecte a les decisions personals dels pacients i augmentar la seguretat dels professionals a l’hora de respectar-les.

Si necessiteu més informació sobre el DVA podeu consultar el vostre metge responsable, o bé qualsevol de les unitats d’Atenció DE El Centre d’Atenció primària de El Morell.

Per a més informació podeu anar a:

Voluntats anticipades – Canal Salut

Document voluntats anticipades – ICS Tarragona

També us recomanem veure la següent pel·lícula:

Las_alas_de_la_vidaDirección: Antoni P. Canet.
País: España.
Año: 2006.
Duración: 90 min.
Género: Documental.
Intervenciones: Carlos Cristos, Omar Karpyza, Carmen Font, Carmela Cristos Font, Arantza Gorospe, Carlos Simón, Enric Benito, Olvido González.
Guión: Jorge Goldenberg, Carmen Font, Carmen Santos, Francesc Hernández, Xavi García-Raffi, María Tomás y Antoni P. Canet.
Producción: Enrique Alcina, Enrique Navarro y Antoni P. Canet.
Música: Enric Murillo y Carlos Cristos.
Fotografía: Alejandro Plá.
Montaje: J. Carlos Rodríguez Arroyo.
Estreno en España: 24 Noviembre 2006.

Sinopsis

“Carlos Cristos y su mujer, Carmen Font, son médicos. Residen en Mallorca junto a su hija de ocho años, Carmela. Carlos ha llevado siempre una vida muy activa, con pasiones como el montañismo, o ser piloto de vuelo. Como médico ha tenido que transmitir a muchos pacientes diagnósticos muy graves y ha tenido que acompañar a algunos de ellos hasta su muerte. Su vida cambió cuando se sentó ante su propio médico para escuchar el diagnóstico: A.M.S. (atrofia sistémica múltiple), una enfermedad neurodegenerativa, invalidante y mortal. Él, junto a su familia y amigos, reclama una vida y una muerte dignas.”

Aquesta entrada s'ha publicat en Aspectes jurídics i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s