Primavera és sinònim d’ al·lèrgia

L’al·lèrgia és una resposta immunològica exagerada de l’organisme a l’entrar en contacte amb substàncies o elements externs que anomenem al·lèrgens.
Els al·lèrgens no són nocius i no afecten a les persones que no són al·lèrgiques. Els més comuns són els àcars de la pols, el pol·len, el pèl d’animals i les espores dels fongs. També poden provocar reacció al·lèrgica els aliments, el làtex, els medicaments i les picades d’insectes (vespa, abella), etc.
En els darrers anys s’ha observat un increment en el nombre de persones afectades per al·lèrgies sobretot en els països desenvolupats. Els factors són diversos, però hi destaquen els genètics i els ambientals. Un dels factors ambientals més importants és la contaminació (principalment la derivada de la combustió de productes derivats del fuel), i també viure a un entorn amb bones condicions sanitàries i higièniques: aquest fet fa que s’hagin reduït els gèrmens amb els quals el nostre sistema immunitari ha d’enfrontar-se, aleshores reacciona atacant substàncies que no són nocives.

Les al·lèrgies es poden relacionar amb malalties de l’aparell respiratori com l’asma, la rinitis i la conjuntivitis; malalties de la pell com l’èczema i la urticària, (reaccions lleus) o amb aquelles reaccions greus d’inici ràpid que afecten conjuntament la pell, l’aparell respiratori i/o el cardiovascular (anafilaxi) i que cal ser ateses en un centre sanitari.
Per a més informació consultar:
Canal salut

Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut, Malaltia, Novetats i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s