5 de maig – Dia mundial de la higiene de mans.

HIGIENE DE MANS

Dintre del calendari dels dies de la salut apareix el dia 5 de Maig com el dia mundial de la Higiene de Mans.

Aquest any s’ha triat L´Eslògan:

“Segons que salven vides: renta’t les mans!”

Aquest any el Rentat de Mans  , més que mai, ha tingut un gran protagonisme davant la pandèmia de la COVID19 i l’objectiu de la seva promoció és arribar a tots els públics, destacant especialment a:

  • Professionals: Ara més que mai renteu-vos les mans al lloc on presteu atenció sanitària.
  • Pacients i Famílies: Ajudeu-nos a ajudar-vos: renteu-vos les mans.
  • Tothom: Feu de la higiene de mans un hàbit , ens protegeix a tots.

Diversos estudis mostren com les mans actuen com a vector en la transmissió d’ infeccions, o bé contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran altres persones.

L’acció fonamental per evitar que les mans actuïn coma a vector de  transmissió d’infeccions és el RENTAT DE MANS.

Per aconseguir la millora de l’adhesió del hàbit , l’ OMS proposa que s‘engeguin campanyes de promoció, no només  en el entorn sanitari , sinó també amb els polítics, gestors, associacions de malalts i la ciutadania , amb la finalitat d’ influir en el compliment d’ quest procediment.

Respecte ala rentat de Mans en l’entorn de la COVID-19, el departament de Salut, afegint-se a l’OMS fa una crida als centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en higiene de mans al punt d’atenció.

 També es vol aprofitar aquest esdeveniment, per a què la pràctica  de la higiene de mans es mantingui en el temps i es prioritzi en tots els centres assistencials , sanitaris i socials com a objectiu fonamental de la qualitat en l’atenció diària i de prevenció de les infeccions i la disseminació de bacteris multi resistents.

Aquets 5 de maig , des de el Cap de Morell hem volgut promocionar aquest dia ,especialment en el context del Covid-19. El rentat de mans ha estat un dels nostres aliats per combatre la pandèmia. Pandèmia que ja forma part de la història d’aquest país i que segur gran part de tots nosaltres podrem explicar a les noves generacions.

Com a incitativa , vam decidir fer arribar a tots els centres educatius del Morell i la Pobla de Mafumet i el Centre de dia del Morell, el Cartell Oficial de la Generalitat de Catalunya de el Rentat de Mans. En el Pòster hi figura gràficament els passos a seguir per arribar a fer una tècnica eficaç.

Es van donar tants pòsters com punts de subministrament d’aigua ,amb la finalitat de posar una a cada pica per a què estiguin a l’abast en el moment dels rentat de mans.

Esperem que la nostra iniciativa serveixi per conscienciar als usuaris de  la importància de fer servir aquesta tècnica de forma eficaç.

Entra i mira el vídeo del rentat de mans!!!

Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s