“Anem a caminar” – El Morell

 

El programa ‘Anem a caminar’ va néixer l’any 2004 a l’Institut Català de la Salut i va dirigit específicament a la població amb factors de risc com obesitat, hipertensió arterial, diabetis i dislipèmies.

L’objectiu d’aquesta activitat és promoure l’hàbit saludable de l’exercici físic entre la població. Es vol aconseguir una millora de determinats paràmetres clínics i fer que persones que presenten factors de risc s’agrupin fent que l’hàbit de l’exercici es torni en una necessitat per millorar la salut.

Es tracta d’un programa d’exercici moderat regular que consisteix en caminar durant 1 hora, un cop per setmana. Els participants han de portar roba còmoda, una mica d’aigua i sabates adequades.

És el personal sanitari qui decideix la idoneïtat de la inclusió al programa de forma individualitzada. Es fa un seguiment de l’estat de salut de tots els participants tenint en compte l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics.

Al consultori local de El Morell, es va incorporar el programa comunitari d’exercici físic moderat ‘Anem a caminar’ a la seva cartera de serveis el passat abril de 2013. Aquest grup surt a caminar els dilluns de 10:00 a 11:00 h acompanyats d’una infermera. Té molt bona acollida per part de tots els integrants i la participació és alta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s