CONSUM DIARI:
Peix 3-4 racions setmana
Carns magres, aus i ous 3-4 racions de cada setmana alternar consum
Llegums 3-4 racions setmana
Llet i derivats 2-3 racions dia
Verdures i hortalisses 2-3 racions dia
Fruita 2-3 racions dia
Patates, arròs, cereals
Grup del pà i pasta 4-6 racions dia
Oli d’oliva 3-6 racions dia
Aigua 1’5 litres al dia (6 gots) mínim
QUÉ ES UNA RACIÓ?
Proteïnes:
Peix 125-150 gr
Carns magre, aus, ous 100-125 gr
Llegums 60-80 gr
Làctics:
Llet ó iogurt 200-250 gr
Formatge curat 40-60 gr
Formatge fresc 80-125 gr
Verdura: 150-200 gr
Fruita: 120-200 gr
Farinacis:
Pasta-arròs 60-80 gr
Pà 40-60 gr
Patates 150-200 gr
Oli d’oliva: 10 ml
CONSUM OCASIONAL: Mantega, margarina, brioxeria (bolleria), dolços, snacks, refescs, embotits i carns greixoses
Font: AIFICC – Associació d’infermeria familia i comunitària de Catalunya