Guia d’alimentació equilibrada

guia alimentació equilibrada

CONSUM DIARI:

Peix                                     3-4 racions setmana
Carns magres, aus i ous    3-4 racions de cada setmana alternar consum
Llegums                             3-4 racions setmana
Llet i derivats                    2-3 racions dia
Verdures i hortalisses      2-3 racions dia
Fruita                                 2-3 racions dia
Patates, arròs, cereals
Grup del pà i pasta           4-6 racions dia
Oli d’oliva                           3-6 racions dia
Aigua                                  1’5 litres al dia (6 gots) mínim

QUÉ ES UNA RACIÓ?

Proteïnes:
Peix 125-150 gr
Carns magre, aus, ous 100-125 gr
Llegums 60-80 gr

Làctics:
Llet ó iogurt 200-250 gr
Formatge curat 40-60 gr
Formatge fresc 80-125 gr

Verdura: 150-200 gr

Fruita: 120-200 gr

Farinacis:
Pasta-arròs 60-80 gr
Pà 40-60 gr
Patates 150-200 gr

Oli d’oliva: 10 ml

CONSUM OCASIONAL: Mantega, margarina, brioxeria (bolleria), dolços, snacks, refescs, embotits i carns greixoses

Font: AIFICC – Associació d’infermeria familia i comunitària de Catalunya

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s