Salut i escola

salut i escola

El programa Salut i escola va sorgir per apropar els serveis de salut als centres docents i als adolescents, mitjançant la consulta oberta als centres de secundària amb les màximes garanties d’intimitat, facilitant la promoció d’actituds i hàbits saludables. Per reduir els comportaments nocius que poden afectar a la salut i la detecció precoç dels problemes de salut en els adolescents i poder intervenir el més aviat possible.

L’Institut d’Ensenyament Secundari El Morell és un institut públic, depenent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. És un centre on s’imparteix ESO i Batxillerat, té un total de 405 alumnes, i és d’àmbit rural. Des del CAP d’ El Morell es dóna suport al programa, amb la seva referent, Sra. Magda Garcia, infermera del centre, que realitza la consulta oberta i altres activitats, un cop per setmana.

La consulta oberta està localitzada al vestíbul del centre al costat de consergeria, l’horari és tots el divendres de 12h fins a 13.30h. S’inicia al mes d’octubre fins acabar el curs escolar.

El primer dia es va classe per classe fent la presentació de la referent als de 1er d’ESO, explicant el funcionament de la consulta, exposant els temes a tractar i facilitant les garanties de confidencialitat.

Els alumnes demanen permís al tutor durant la tutoria i es dóna justificant d’assistència amb hora d’entrada i de sortida de l’alumne, per facilitar el funcionament.

La referent també està per donar suport als professors, en la planificació i desenvolupament d’activitats d’educació i promoció de la salut.

Segons les necessitats del centre, el coordinador psicopedagògic, demana realitzar diverses xerrades als cursos d’ESO, en horari adaptat a cada curs, durant l’hora de tutoria, i els tutors estan presents. Són activitats informatives. Es fa una exposició a l’aula d’audiovisual, i es tracten diferents temes com: Hàbits alimentaris, activitat física, prevenció d’accidents, hàbits higiènics, salut bucodental, canvis corporals en els adolescents, hàbits tòxics i salut sexual.

La referent, sempre està accessible als adolescents i poden contactar amb ella al CAP, deixant un missatge i posteriorment ella s’hi posa en contacte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s